نکات مهم برای خرید قابلمه
انواع قابلمه
قابلمه های تفلون
کار کردن با این قابلمه ها بسیار راحت است، غذا به راحتی از کف آنها جدا می شود و البته شستشو و تمیز کردن شان هم برای خانم ها دردسری ایجاد نمی کند. از دیگر مزیت های قابلمه های تفلون این است که وزن سبکی دارند.
نظر کارشناس: قابلمه های تفلون در مقایسه با قابلمه های استیل، آلومینیومی و ظروف پیرکس انتخاب های مطمئنی محسوب نمی شوند. از سوی دیگر بعضی مردم بعد از اینکه می بینند کف نچسب قابلمه های تفلون در اثر استفاده نامناسب خراب شده، با مراجعه به مراکزی این قابلمه ها را دوباره بازسازی می کنند اما بازسازی تفلون ایمنی چندانی ندارد و قابلمه مانند روز اول نمی شود. از این رو توصیه می شود بعد از ایجاد خراش هایی هر چند کوچک، از پخت غذا در قابلمه های تفلون خودداری کنید چون از راه این خراشیدگی املاح شیمیایی به غذاها وارد شده و مشکلاتی ایجاد می کنند و حتی می توانند سرطان زا باشند.
قابلمه های استیل
این قابلمه ها بیشتر برای پخت انواع خورش و غذاهای آبدار مناسبند. با این وجود بعضی از تولیدکنندگان ادعا می کنند که می توانید برنج یا حتی ماکارونی را هم در این قابلمه ها بپزید و حتی ته دیگ هم داشته باشید. نکته مهم هنگام استفاده از قابلمه های استیل تنظیم درجه حرارت است.
اگر عجله نکنید و با حوصله شعله گاز را در حد کم نگه دارید نتیجه کارتان خوب می شود. با این وجود اگر غذای شما ته گرفت و قابلمه تغییر رنگ داد با کمی سرکه می توانید آن را مثل روز اولش تمیز کنید. در مجموع قابلمه های راحت و مناسبی هستند که بهتر است هر خانمی در آشپزخانه اش حتماً از آنها داشته باشد.
قابلمه های چدنی
رقیب اصلی قابلمه های تفلون هستند که چند سالی است نام آنها را زیاد می شنویم. از جمله ویژگی های قابلمه چدنی این است که حرارت به طور یکنواخت در همه جای ظرف پخش می شود و غذا را به مدت بیشتری گرم نگه می دارد. علاوه بر این قابلمه های چدنی مقاومت زیادی دارند، لب پر نمی شوند و رنگ شان از بین نمی رود. عیب بزرگ قابلمه های چدنی این است که وزن زیادی دارند و ممکن است هنگام پخت بعضی از غذاها، به ویژه صاف کردن برنج استفاده از آنها دشوار باشد. قابلمه های چدنی هم نچسب هستند و هنگام سرخ کردن مواد غذایی در این ظروف نیازی نیست مقدار زیادی روغن استفاده کنید
قابلمه های لعابی
بیشتر برای طبخ غذهای آبدار به کار می روند و نمی توانید داخل این قابلمه ها برنج بپزید یا حتی غذاهای جامد را دوباره گرم کنید. این قابلمه ها را در اندازه های مختلف با قیمتی مناسب تهیه کرده و از آنها برای نگهداری غذا در یخچال یا پخت انواع سوپ و خوراک های مایع در حجم کم استفاده کنید. علاوه بر این طرح های متنوعی دارند و حتی برخی از نمونه هایشان با در شیشه ای طراحی شده اند
قابلمه های سنتی
قابلمه هایی از جنس مس و روی در این دسته قرار می گیرند. در زمان مادربزرگ های ما استفاده از این قابلمه ها کاربرد زیادی داشت و هنوز هم به دلیل اینکه قابلمه های رویی که به آنها روحی هم می گویند به دلیل قیمت ارزان مورد توجه بعضی از مردم قرار می گیرند. این قابلمه ها اندازه متنوعی دارند و سبک هستند.
ماهیتابه های رژیمی
ماهیتابه های دردار مستطیلی شکلی هستند که به طور حتم نام شان به گوش تان خورده است. مهمترین ویژگی این قابلمه ها این است که غذا را با مقدار کمی روغن برای شما سرخ می کنند، به همین دلیل با کمک این ماهیتابه ها غذای سالمی می خورید. ضمن اینکه برای پخت سبزیجات با مقدار کمی آب می توانید از این ماهیتابه های دردار کمک بگیرید. در مجموع اگر از آنها درست استفاده کنید برای سلامتی تان ضرری ندارند